Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Βρείτε τις διαφορές

Τελικά τα πάντα είναι θέμα γλώσσας.

Να ας πούμε ΤΑ ΝΕΑ λένε σε σημερινό(18/5/2010) άρθρο που αναφέρεται σε εκ νέου πιέσεις τις τρόικας για την περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα:

"ο κ. Στρος-Καν είπε ότι μπορεί η μείωση των μισθών να είναι ένα πολύ επώδυνο μέτρο, πλην όμως είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να πουλά τα προϊόντα της στο εξωτερικό.
"

Την ίδια στιγμή η Αριστερά και ιδιαίτερα η Κομμουνιστική Αριστερά λέει ότι η κυβέρνηση στηρίζει το κεφάλαιο-τους κερδοσκόπους ντε- και στοχεύει στη μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης.


Μάλιστα.Δηλαδή στο λένε μες στα μούτρα, ακόμα και με τις δικές τους λέξεις, ότι για να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας-αυτό δεν περιλαμβάνει εμένα κι εσένα,αλλά τους εγχώριους "κερδοσκόπους"(θε μου μπλιαξ)-θα κόψουν μισθούς.

Με απόλυτη ειλικρίνεια μας λένε η άνθρωποι."Θα σε γαμήσω για να ενισχύσω την αστική τάξη".Κι εμείς τους ακούμε.Και μετά βρίζουμε λίγο την Αριστερά που πάλι έβγαλε τον κόσμο στο δρόμο και καθυστερύσαμε μισή ώρα. Μετά αναγακτούμε λίγο για τους μισθούς των υπαλλήλων της βουλής. Μετά λέμε"να πληρώσουν οι κλέφτες". Γιούρια!

Μονάχα όταν αλλάξει το περιεχόμενο της λέξης "κλέφτες" θα υπάρξει ουσιαστική ανατροπή,ουσιαστική αλλαγή.

Έλα τώρα που δεν καταλαβες.Την υπεραξία σου σ'την κλέβουν κάθε μέρα. ΝΟΜΙΜΑ.


Τελικά τα πάντα είναι θέμα γλώσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου