Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

“Το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας θα παραμείνει ανέγγιχτο”!

images (36)Το δήλωσε χτες ο επικεφαλής του «Γιούρογκρουπ», ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

Ο Γιούνκερ, μάλιστα, πρόσθεσε και κάτι που οι εγχώριοι «σωτήρες»... ξέχασαν να μας το πουν:

Οτι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και από χτες πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο και επισήμανε - νέτα σκέτα - πως

«μπορεί να γίνει συζήτηση για χρονοδιαγράμματα αλλά όχι για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα και την ουσία του προγράμματος λιτότητας».

Και μεις που νομίζαμε ότι «στην Ευρώπη φυσάει άλλος αέρας».

Πηγή: Ριζοσπάστης

Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας σε αυστριακή εφημερίδα, είπε ότι το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας θα παραμείνει «ανέγγιχτο». Πρόσθεσε ακόμα ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Α. Σαμαρά, επισήμανε ότι μπορεί να γίνει συζήτηση για χρονοδιαγράμματα, αλλά όχι για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, για την ανταγωνιστικότητα και την ουσία του προγράμματος λιτότητας και ότι τη θέση αυτή έχουν, όπως λέει, όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης.

Εξίσου σαφής ήταν και ο πρόεδρος της Bundesbank (γερμανική κεντρική τράπεζα), Τζ. Βίντμαν, ο οποίος σε συνέντευξή του είπε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας «είναι η βάση για τη μελλοντική βοήθεια στη χώρα». «Οι εκλογές δεν έχουν αλλάξει τίποτα αναφορικά με αυτό», πρόσθεσε και κάλεσε την Ελλάδα να φέρει ξανά σε τροχιά το πρόγραμμά της εάν η τρόικα αποφανθεί ότι έχει εκτροχιαστεί. Για την Ιταλία δήλωσε πως είναι σε καλύτερη θέση από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης που πλήττονται από την κρίση

Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου