Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Κι άλλο κρούσμα Μένιου Τσαπάρα

Κυκλοφορεί παντού στον ιντερνέτ η δήλωση του Μελισσανίδη ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα φύγει. Σας παραθέτω την είδηση: “ο Δημήτρης Μελισσανίδης «ενημέρωσε την οικογένειά του», τους εργαζόμενους της Aegean Oil, ότι σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ, «θα τα μαζέψει και θα φύγει», αφήνοντάς τους χωρίς δουλειά.”

Δεν με ενδιαφέρει να μπω στη διαδικασία πολιτικής ανάλυσης. Ενδεικτικά:αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μερίδα της αστικής τάξης που θέλει τα καθαρά κόμματά της (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ) στην κυβέρνηση και ένα άλλο κομμάτι ,πιο ανοιχτομάτικο, που καταλαβαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως “Αριστερό κόμμα" θα διαχειριστεί καλύτερα τη ριζοσπαστικοποίηση του λαού και θα κερδίσει χρόνο . Δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Ποιο είναι το θέμα μας

Η δήλωση του Μελισσανίδη έρχεται να προστεθεί στην λίστα του “σκάστε ρε εγώ κάνω κουμάντο εδώ μέσα”. Έρχεται να επιβεβαιώσει ακόμα μια φορά ότι ο χαρακτηρισμός "άρχουσα τάξη” είναι κυριολεκτικός. Ο κατέχων τα μέσα παραγωγής έχει περισσότερη εξουσία από έναν ολόκληρο λαό που ψηφίζει.
Και για να πάρει ο λαός την πολιτική εξουσία στα χέρια του, για να έχουμε πραγματική δημοκρατία και λαική κυριαρχία, πρέπει να πάρει την οικονομία στα χέρια του.

(Για όσους δεν το ξέρουν υπάρχει και η δήλωση «Δεν μπορείς να λες στους πλοιοκτήτες, που έχουν ένα βαθμό φορολογικής ασυλίας σε όλο τον κόσμο "θα σε φορολογήσω". Η απάντηση που θα πάρεις θα είναι "εντάξει, κάν' το, αλλά μετά θα με ψάχνεις"», του Βικτ. Ρέστη και αυτη τουΓ. Οικονόμου προέδρου της Dry Ships :«Εγώ δεν ανησυχώ καθόλου. Το εταιρικό μου γραφείο μπορεί να είναι οπουδήποτε στον κόσμο κι έτσι θα χάσουν ένα ποσοστό του ΑΕΠ». Φορ μορ σχετικά με το ποιος κάνει κουμάντο εδώ μέσα http://tapapakiasthseira.blogspot.gr/2012/06/blog-post_6344.html

Το σχόλιο

Μη μένουμε λοιπόν στο αν ο Μελισσανίδης στηρίζει ΝΔ για τους δικούς του λόγους, αλλά στην πηγή της ικανότητάς του να μπορεί να εκβιάζει εν μέρει το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα ξαναπώ πως αυτή η δύναμη είναι η ιδιοκτησία του στα μέσα παραγωγής και αυτή την ιδιοκτησία πρέπει να πάρει ο λαός για να γίνει αφέντης στον τόπο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου