Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Πρόταση νόμου για την κατάργηση του μνημονίου

Πρόταση Νόμου για την κατάργηση των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. Με την ίδια πρόταση ζητά την κατάργηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, καθώς επίσης και των αντιλαϊκών νόμων – όπως αναφέρει – που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα Μνημόνια.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόταση νόμου, προς κατάργηση πρέπει να είναι οι νόμοι που:

  • Τσακίζουν μισθούς, συντάξεις και τα λαϊκά εισοδήματα
  • Καταργούν συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Επιβάλλουν δυσβάστακτα φορολογικά βάρη και χαράτσια στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων
  • Πετσοκόβοντας τις κοινωνικές δαπάνες και προωθώντας τις αρνητικές αλλαγές στον χώρο τηςυγείας – πρόνοιας στερούν στοιχειώδεις υπηρεσίες, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια την ζωή.


Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η διέξοδος για τον λαό βρίσκεται στην γραμμή κατάργησης των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, με εργατική λαϊκή εξουσία, με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για να αξιοποιηθούν σχεδιασμένα οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες.
Ταυτόχρονα, με την ανάγκη κατάργησης των Μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, το ΚΚΕ υποστηρίζει ένα συνεκτικό πλαίσιο με σημαντικούς στόχους πάλης που υπηρετούν τα άμεσα λαϊκά συμφέροντα και δίνουν ανακούφιση στον λαό.


Τώρα θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο “αριστερός”σάκος


Αύριο η Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην οποία θα περιγράψει αναλυτικά το περιεχόμενο του νόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου